ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΖΟΥΒΑΛΗ - ΚΑΡΙΩΤΟΓΛΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΖΟΥΒΑΛΗ - ΚΑΡΙΩΤΟΓΛΟΥ

Η Αγγελική Τζουβάλη-Καριώτογλου κατάγεται από το Μεσολόγγι  Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε θεολογία στις Θεολογικές Σχολές του Πανεπιστήμιου Αθηνών και Mṻnster της Γερμανίας. Ειδικεύτηκε σε θέματα διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών. Είναι αριστούχος διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε επί 35 χρόνια στο Κλασσικό Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, του οποίου διετέλεσε και Υποδιευθύντρια.

Με τη διδακτορική της διατριβή, η οποία φέρει τον τίτλο « Αυθεντία και ελευθερία στο μάθημα των Θρησκευτικών» (εκδ. Γρηγόρη, Αθήνα 2009) έδωσε νέα ώθηση στην κατανόηση  της θεμελίωσης  του μαθήματος με βάση τη διδασκαλία των Νηπτικών Πατέρων της Εκκλησίας και τα πορίσματα της επιστήμης της Παιδαγωγικής. Έχει γράψει βοηθήματα για μια ορθότερη κατανόηση των σχολικών εγχειριδίων του Γυμνασίου και του Λυκείου, και τα βιβλία: «Το ομότιμον του άνδρα και της γυναίκας» (1984), «Ζωντανό Σχολείο» (Ακρίτας 1997), « Του Λόγου το αληθές»(Γρηγόρης 2015) και ένα αριθμό άρθρων.

Η επιτυχία της στο χώρο της εκπαίδευσης συνίσταται στην προσπάθεια εισαγωγής ορθόδοξων κριτηρίων σε σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας που βασίζονται στο δημιουργικό διάλογο με τα παιδιά.

Είναι παντρεμένη με τον π. Αλέξανδρο Καριώτογλου, είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και επτά εγγονών.

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

148 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
    isSaleable())): ?>
  1. ΟΔΗΓΕΙΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΤΕΧΝΗ ΤΕΧΝΩΝ
    -10%
    ΟΔΗΓΕΙΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΤΕΧΝΗ ΤΕΧΝΩΝ
    Ειδική Τιμή 10,80 € Κανονική τιμή 12,00 €