ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Ειδική Τιμή 13,50 € Κανονική τιμή 15,00 €

Πρόλογος Α΄ έκδοσης: Δημήτριος Γόνης, Καθ.Παν.Αθηνών

Επιμέλεια κειμένου: Φιλιώ Καραστάθη

Ε' έκδοση: Μάϊος 2024

ISBN: 978-618-5573-33-1

Διαστάσεις: 14 εκ. x 20,5 εκ

. Σελ: 440

Βάρος: 500gr

- +

Η παρούσα ιστορική έρευνα εξαντλεί τις ιστορικές πηγές της εποχής του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου που με την παρουσία του σφράγισε την Βυζαντινή αυτοκρατορία, θεμελίωσε ένα από τα πιο σημαντικά σημεία αναφοράς του ελληνικού έθνους, την Κωνσταντινούπολη, και επηρέασε τις ιστορικές εξελίξεις όσο λίγοι. Μία τόσο σημαντική προσωπικότητα είναι φυσικό να δημιουργεί πάθη και να ξεσηκώνει διχογνωμία όσον αφορά στην προσωπικότητα και το έργο της. Ο Κώστας Β. Καραστάθης με το βιβλίο αυτό του συμβάλει τα μέγιστα ώστε η προσωπικότητα του πρώτου Ρωμαίου αυτοκράτορα που κυβέρνησε με έδρα την Κωνσταντινούπολη να κατανοηθεί μέσα στα πλαίσια της εποχής, του πολιτικού περιβάλλοντος και των φυσικών δυνατοτήτων του προσώπου.

***

“Ὁ ἀναγνώστης ἔχει τώρα ἐνώπιόν του ἕνα βιβλίο γιά τόν ἅγιο Κωνσταντίνο, πού ἔχει ὡς ἀφετηρία καί τέρμα τίς πηγές, καί ὡς πλαίσια ἀπόψεις διαφόρων ἐρευνητῶν (θετικές ἤ ἀρνητικές ἔναντι τοῦ Μεγάλου Κωνσταντίνου καί τῆς πολιτικῆς του). Τό στοιχεῖο αὐτό παρέχει τή δυνατότητα στόν ἀναγνώστη νά συμφωνήσει ἤ καί νά διαφωνήσει μέ τόν συγγραφέα καί νά διαλεχθεῖ μέ τίς πηγές του. Καί αὐτό εἶναι ἡ μεγάλη ἀρετή τοῦ βιβλίου αὐτοῦ.” Από τον πρόλογο του Δημητρίου Γόνη, Καθ.Παν. Αθηνών.

Έγραψαν για το βιβλίο

https://www.pemptousia.gr/2024/05/megas-konstantinos-i-stasi-tou-apenanti-stous-idololatres/

https://aitoloakarnaniabest.gr/index.php/component/k2/item/120787-megalos-konstantinos-mia-istoriki-meleti-simantiki-epanekdosi-afieromeni-ston-proto-romaio-xristiano-aftokratora

Περισσότερες Πληροφορίες
Author ΚΩΣΤΑΣ Β.ΚΑΡΑΣΤΑΘΗΣ
3D Thumbnail /c/o/cover_constantinos.png
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε: ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ